Belangrijke zege Dozy

-Of het de terugkeer van Francis Donders in den Helder was zullen we wellicht nooit weten, maar feit blijft dat de dames van Dozy een buitengewoon belangrijke overwinning pakte op De Wit Grasshoppers dat met een 53-48 de bietenbrug op ging.

De meiden van De Wit startten beter dan de tegenstander en trokken via 0-6 en 4-7 fel van leer in het begin van de wedstrijd, maar lieten na om daarop voort te borduren. Mede geplaagd door vele loopovertredingen zakten de gasten een beetje in.

Center Marloes R nam haar ploeggenotes bij de hand en de thuisploeg had bij rust, mede door al 14 turnovers van de gasten, de wedstrijd flink omgedraaid: 26-15 bij rust voor Dozy den Helder.

In de tweede helft probeerde Grasshoppers terug te komen in de wedstrijd en slaagde daar aardig in. Het was meer doordat Dozy ook niet briljant op gang kwam, dan dat De Wit Grasshoppers nu geweldig ging basketballen, maar het werd weer spannend.

In de spannende slotfase hield den Helder echter het hoofd koel en kon men de dure punten enthousiast begroeten na veertig minuten.
Topscorers:
DOZY Den Helder: Marloes R 12 punten, Tirza Pentury 11 punten.
De Wit Grasshoppers: Sonja Kuijt 16 punten, Brigitte Neuteboom 12 punten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s