VU18 opent met mooie zege

Het EK in de B divisie is voor Oranje U18 begonnen met een fijne ruime zege op Georgie. De onbekende tegenstander liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan, en aan het eind van de wedstrijd had de Nederlandse ploeg een 50-84 overwinning in de boeken staan.

De ambities van Oranje werden snel duidelijk. Met gedecideerd verdedigen en hier en daar simpel ogen aanvalsspel kon er al gelijk een voorsprong gepakt worden van 11-19 na het eerste kwart, die Oranje wist uit te bouwen naar de rust toe.  Bij de thee stond het 27-38 en mocht er eigenlijk al niet heel hard meer getwijfeld worden over een goede afloop.

Het tempo ging na rust nog wat omhoog, waardoor Georgie steeds minder weerstand kon bieden en via 41-61 kon Oranje het laatste kwart aanvangen. Alle speelsters uit de selectie konden fijn wat minuten maken, en het tempo bleef hoog, waardoor Oranje ook in de vierde periode een prima indruk maakte: 9-23 voor een eindstand van 50-84

Topscorer bij Oranje was Linday Pengel met 15 punten. Linda van Schaik had er 13, Evelien Lutje Schiphol tekende voor een mooie double double van 10 punten en 11 rebounds, en Zoe Slagter had 10 punten met 6 rebounds.

Terugkijken van Oranje kan hier:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s