En daar is U16!

We schreven het gister al. De eerste overwinning van Oranje U16 is dichtbij, en zondagmiddag was het dan ook prijs. Nadat er eerder in de voorbereiding al twee keer verloren werd van Kroatie was Oranje nu in een sterke tweede helft te sterk voor de Balkangrootmacht: 55-51

Oranje had geleerd van de wedstrijd een dag eerder waar er bot gevangen werd. Ditmaal deed Oranje het beter, en wist het het eerste kwart prima gelijke tred te houden met de tegenstanders die na tien minuten moesten constateren dat Oranje niet van plan was met een derde nul op rij het plankier af te komen. Toch wisten de gasten een kleine voorsprong naar de rust te brengen, maar na rust ging Oranje los. Via prima verdedigend werk kantelde Oranje de wedstrijd en werd de 24-29 achterstand omgebogen in een 42-38 voorsprong. In de slotfase werd het nog heel spannend, bij 50-50 was het weer anybodies game maar het slotaccoord van Lotte Sant (vrije worp en een driepunter) was te veel voor de Kroatische ploeg.

Topscorers:
Lotte Sant 17 punten 5 rebounds, Maaike van Zeijl 9 punten 5 rebounds, Maud Huijbnes 8 punten 7 rebounds, Chermensa van la Parra 7 punten 7 rebounds.

De wedstrijd is hier terug te kijken
https://youtu.be/7rGWojvX3Bc

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s