Bondsspeld voor Michel Zegwaard

www.basketball.nl – Michel Zegwaard is onderscheiden met de Bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. Zegwaard die vorig seizoen is gestopt als scheidsrechter, ontving de speld zaterdag uit handen van NBB-bestuurslid Fred van Urk tijdens de jaarlijkse scheidsrechtersstage in Hilversum. Hij krijgt de onderscheiding voor al zijn inspanningen op het vlak van de arbitrage.

Zegwaard begon al vroeg met fluiten en haalde op 13-jarige leeftijd zijn F- diploma bij scheidsrechterslegende Piet Leegwater. Hij is hij op alle niveaus als arbiter actief geweest, waarvan zo’n dertig jaar in de eredivisie bij de mannen. Tijdens zijn internationale carrière floot Zegwaard flink wat topwedstrijden in Europa en ook bij de Haarlem Basketball Week was hij een vaste waarde als scheidsrechter. Hij is daarnaast al jarenlang spelregeldocent en zet zich momenteel ook in als scheidsrechterscoach van jonge arbiters en als projectleider coaching binnen de NBB.

In zijn dankwoord aan z’n collega’s droeg Zegwaard de speld op aan zijn overleden vriend en voormaligscheidsrechter René Leegwater.

Noot van de redactie: Goed om te lezen dat mijn wens van een jaar geleden ingevuld is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s