Tweede divisie: Voorbeschouwingen (Noord)

De tweede divisie in wat wij voor het gemak Noord noemen, wordt in de uitslagenapps aangeduid als de tweede divisie B. Vorig jaar was Scylla hier de kampioen, en de Groningse formatie lijkt ook dit jaar weer de te kloppen ploeg. Het zou aardig zijn als de Groningers na een eventuele nieuwe titel de stap omhoog zouden maken. Een klein rondje langs de hallen.

BV Groningen:
BV Groningen heeft op moment van schrijven een selectie van zeven in sportlink staan die terugkeert in de tweede divisie onder aanvoering van coach Timon Veenstra. De BV uit de provinciehoofdstad zal ongetwijfeld nog wat geheime wapens aan de selectie toevoegen, en daarmee opnieuw verschillende ploegen kunnen bang maken. Inmiddels weten we dat de uitbreiding uit eigen gelederen komt: Rianne Wiersema en Marte Dortmont zullen ook deel uitmaken van de selectie.

Selectie:
Kim Baarveld, Lisa Bouwer, Riekje Doornbos, Ingeborg Leffers, Eva Smid, Iris van ’t Veen, Eepril van ’t Veen, Rianne Wiersema, Marte Dortmont. Coach: Timon Veenstra

BV Leeuwarden
Leeuwarden komt na een sterk en imponerend seizoen omhoog naar de tweede divisie. Een jaar eerder trokken ze laat terug, maar hadden daar wellicht al snel spijt van omdat een competitie lager er letterlijk niemand tegen de Friezinnen opgewassen was. Rachel Roubehie Fissa kennen we natuurlijk nog als ex-international van onder andere Amazone en Binnenland, maar Marina van der Bij heeft in het verleden ook een beetje indruk gemaakt als beweeglijke center. Het kan zomaar gaan spoken in Leeuwarden!

Selectie: Marina van der Bij, Ingrid Botter, Elske Brandsma de Vries, Willemijn Doornbos, Stephanie Döderlein de Win, Imran Ertengul, Lisa Halma, Sandra Huiberts, Tjitske de Vries, Frenkie Wensveen, Rachel Roubehie-Fissa

Orca’s:
Jurie van den Berg keert terug bij de Urkers die al jaren op het oude hoofdklasseniveau bivakkeren en zowel in Zuid als in West al hoge klasseringen wisten te bereiken. Samen met Scylla lijkt de Urker formatie ook de voornaamste favoriet voor de titel al missen we in sportlink nog wel een aantal bekende namen. Coach van den Berg is echter meer dan ervaren genoeg om ook een jonge enthousiaste ploeg in goede banen te leiden. De namen in de basisadministratie lijken doorgeschoven U20 talenten.

Selectie: Marianne Bakker, Rianne Brouwer, Rianne Gnodde, Diddie Kramer, Duanne van der Reest, Jacolien Roskam, Alice Scheffer, Margo Visscher.
Coach: Jurie van den Berg

Groene Uilen 2
De reserves van studentenvereniging Groene Uilen deden het vorig seizoen fors beter dan dat ik ze voor aanvang van de competitie inschatte. Die fout zullen we niet meer maken. Buiten Anne-Maud Majoor die we nog kennen uit haar eredivisietijd in Delft even terug zien we allemaal tot nu toe nog onbekende namen.

Selectie: Minke Heindinga, Eva Houtsma, Roos Houtsma, Maxime Larooy, Anne-Maud Majoor, Saida Nanninga, Marjolein Vissia.

Snipers
De grote onbekende voor vele tegenstanders zal Snipers zijn in deze poule, maar schrijft u maar even op: dit ploegje gaat de competitie veroveren. Coach Erik Raterink wist slim te recruteren en trok de zusjes Angela en Astrid van de Pol aan in een selectie die verder bijvoorbeeld al de sterke Loraine Westernerg (ex Zwolle en ex Cangeroes) in zich heeft. We zijn ook een klein beetje fan van pointguard Tatiana Quimi.

Selectie: Erica Brunia, Maaike Groot Koerkamp, Angela van de Pol, Astrid van de Pol, Jenneke Seine, Annika Smallenbroek, Alisson Vera Quimi, Cindy Verton, Loraine Westerneng, Jacky Zwerver. Coach: Erik Raeterink

Scylla
Last but not least de titelverdedigers uit het Hoge Noorden. Ervaring , skills en spelvreugde in optima forma in deze ploeg waar vele speelsters in het verleden eredivisie bij Groningen of promotiedivisie bij Groene Uilen speelden. Erik Schuur mag het allemaal weer in goede banen leiden en zal ongetwijfeld de titel van vorig jaar willen verdedigen. En wanneer je fastbreaks kan lopen met Femke Winkels aan het roer en forwards als Valerie Simonetti en Sanne Hamersma, dan hoor ik het fluitje van de machinist al: De sneltrein gaat vertrekken!

Selectie: Karin Beersma, Alexandra Blokzijl, Sanne Hamersma, Ellis Jager, Laura Maatman, Annemieke Meijering, Maria Parasyri, Valerie Simonetti, Femke Winkels.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s