Glazen Bol U20

De eerste lijstaanvoerder uit de U20 van 2017-2018 komt uit Katwijk dit jaar. Daar namelijk neemt Solar Systemen Grasshoppers het op tegen Jolly Jumpers in de allereerste wedstrijd van het seizoen. Een treffen tussen de titelhouder U20 en de titelhouder u18!  Een vooruitblik naar de verschillende velden.
Solar Systemen Grasshoppers – Jolly Jumpers 
De kampioen van vorig jaar trapt af onder een nieuwe coach. Robin van de Bilt stapte over naar de U18 ploeg waar hij assistent is, en de vernieuwde formatie in Katwijk staat volgens sportlink voorlopig onder leiding van Ingrid van der Plas, Iris Govers en Mirjam Mattijsen-Zwaan. Hoewel de ploeg redelijk wat flinke blessures kent (Rosalie Aandewiel en Yara Paulides om er maar eens twee te noemen) staat er wel weer kwaliteit in Katwijk. De Tubbergse ploeg komt met een bekende assistent coach ook. Myrthe Beld is toegevoegd aan de staf van headcoach Eelco Velthoff, en zij keert terug op grond waar ze in 2007 (ja heel lang geleden) een fantastisch NK u18 speelde. Good vibes dus ook voor de Oosterlingen die het zomaar heel spannend zouden kunnen maken in Katwijk.
Tototip: Grasshoppers +3

Selectie Grasshoppers:
Rosalie Aandewiel, Naomi van Duijn, Rosie Kanbier, Moniek Kraaijenoord, Ilja Kromhout, Karlijn van der Marel, Laura van der Meij, Maaike van Osnabrugge, Yara Paulides, Anouk Peeman, Simone Verbeek, Dianne van Wijk.
Selectie Jolly Jumpers:
Merel Brughuis, Pien Buursen, Estelle Droste, Noelle Droste, Bente Kamphuis, Beyza Okayben, Madee Sjoers, Madée Reinerink, Anke Waayer, Anna Steggink.

HSVB – Vetus /Binnenland
Op meer dan één plek werd Binnenland al de sterkste U20 ploeg van Nederland genoemd voor het komend jaar. Natuurlijk Jade Blagrove en Lotte Sant vertrokken, maar de ploeg van Michel Appers, vorig jaar knap bekerfinalist, pakte al twee toernooizeges in de voorbereiding, en lijkt ondanks de afwezigheid van captain Imke van Genderen te staan als een huis.
Aan de kant van de thuisploeg raakte men Carlice Poelstra kwijt aan FSG Academy, en Robert Tinga maakte plaats op de coachingplek voor Joyce Siderius Bolman die zo kan gaan bouwen aan een ploeg die over een jaar mogelijk de VBL in kan. Vorig jaar kende Haren een moeilijk seizoen zonder overwinningen. We verwachten dat die vanavond in ieder geval nog niet komt.
Tototip: Binnenland +19

Selectie Binnenland:
Fabienne Dijkshoorn, Imke van Genderen, Roos Koopmans, Simone Hoppe, Chantal Mourik, Anique van Schijndel, Melissa Roseval.
Selectie HSVB:
Carmen Dijkhuis, Lola Keijzer, Kim Keijzer, Dorien Koopmans, Demi Mulder, Judith Peters, Suzanne van der Roest, Shanna Tuinstra, Anna Lena Weisselberg

Landslake Lions – Almonte
Misschien wel de topper van het weekend: De nummers vijf en zes van vorig jaar tegen elkaar in Landsmeer en dus zal dat een hele interessante ontmoeting worden.  Almonte maakte in de voorbereiding indruk door onder andere van de 2e divisiedames van Barons te winnen, en grappig genoeg gingen beide ploegen op trainingskamp in Apeldoorn op het complex van KEUS/Royal Eagles. De Eindhovense ploeg haalde een nieuwe headcoach binnen in de persoon van Daan de Heus die overkwam van New Heroes U24 en inmiddels ook assistent bondscoach bij de dames is.
Opvallendste nieuwe naam bij Lions is misschien wel Milou Vennema die over kwam van Jolly Jumpers en komend seizoen bij CTO gaat trainen. Brian Hirman keert terug aan het roer van de ploeg met een interessant EK aan ervaring in zijn bagage. Het feit dat hij zijn collega Daan de Heus op het EK in zijn staf had maakt dit een extra interessante wedstrijd.

Selectie Almonte:
Anne Bastiaansen, Lisa vna Dalsum, Mariska Kramer, Famke Hermans, Tessa Schellekens, Jans van de Ven, Diana Warrink.
Selectie Landslake Lions:
Cheryl Donk, Pien Hartman, Claire Hirman, Quinty Kuijper, Denise Sijbrands, Lies van Straaten, Lisanne Timmer, Milou Vennema.

Dozy den Helder – CTO
Een fijn affiche ook in den Helder waar Den Helder onder leiding van Laura Kooij het opneemt tegen CTO. De Amsterdamse formatie heeft een uitgebreide selectie waarvan er (zie onder) drie speelsters veroordeeld zullen worden tot toekijken dit weekend. Daarom is het moeilijk in te schatten wat er gaat gebeuren, maar in de afgelopen jaren liet Laura Kooij al zien sterke ploegen op de been te kunnen brengen bij de jeugdteams van den Helder waar ze mee werkte. De speelsters worden echt beter, en dus zouden dit wel eens hele interessante seizoenen kunnen worden voor niet alleen de bankspeelsters naar dames 1 (zie onder) maar ook de aanvullingen die uit eigen jeugd komen. 
Tototip: Dozy +14

Selectie Dozy:
Isa Jacobs, Amber Lewakabessy, Gwen van Linge, Leonie Plagmeijer, Femke Slim, Lynn Tamis, Aniek Verfaille
Selectie CTO:
Fleur Bastiaansen, Jade Blagrove, Sofie Bruintjes, Emy Hayford, Jamy de Kock, Ellen Meeringa, Moniek Meeringa, Katoon Koenen, Lotte Sant, Linda van Schaik, Vita Stam, Alina Sendar, Bente Versteeg, Nanneke Vissers, Maaike van Zeijl.

Landstede Basketball – Royal Eagles
Het sluitstuk zal op zondagmiddag verzorgd worden door Landstede en Royal Eagles. Aardig genoeg kwam Royal Eagles natuurlijk voort uit Yellow Blizzards. En Yellow Blizzards speelde in Zwolle. De cirkel rond?  Kwaliteiten zat in ieder geval bij de gasten die ook werken met een selectie van vijftien. Dat geeft bankspeelsters de ruimte om omhoog te banken naar dames 1, maar zolang de VBL nog niet opgestart is, zou iedereen beschikbaar kunnen zijn.
In tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd werd is George Abbringh de coach van dienst in Zwolle, en hij brengt een jonge interessante ploeg waar Sigourney Rensink en Anouk Waanders de bekendste namen zijn.
Tototip: Eagles +11

Selectie Royal Eagles:
Zina Beunk, Kim Bos, Celine Dupont, Yfke Hoek, Meike Koelman, Daniek Meijerink, Tumi Okai, Marleen Peek, Carlice Poelstra, Rinske Scholten, Carlin Scholten, Nienke Slot, Anne van Vlijmen, Laura Westerik, Birte Steggink.
Selectie Landstede:
Aya Darib, Megan van Lente, Kayleigh Luijckx, Yueliza Figuero Gonzalez, Bowien Ravesteijn, Susan van Reenen, Sigourney Rensink, Anouk Waanders, Kim Zwiers.

Bron Selecties: Sportlink.
Dat betekent dat als er mensen ontbreken die nog niet in sportlink staan. Er ontbreken ogenschijnlijk ook nog wat fotos. Doet uw voordeel met deze tips 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s