Dutch Diva’s Special: Hoopsjunk Herne Journal

foto van Jamailah Adams.In de Duitse Bundesliga, de Planet Photo DBBL zoals men het graag noemt, hebben we sinds dit jaar zoals bekend een Nederlandse enclave. In Herne trok men naast het Batouwetrio Kuijt Bettonvil en Bettonvil ook Isabella Slim aan, terwijl ook Katie Bussey het Nederlands machtig is. Daarom dit seizoen als speciale versie van Dutch Diva’s een Hoopsjunk Herne Journal.

Het aardige feit wilde dat bij de eerste tegenstander van de Herner TC ook een Nederlandse onder contract staat: Jamailah Adams is al jaren één van de steunpilaren van de Saarlander grootmacht waar in een niet zo heel grijs verleden de technische leiding in handen was van voormalig bondscoach Rene Spandauw.

De ontmoeting leverde een zege op voor de formatie met de meeste Oranje invloeden. Herner opende sterk, nam een 19-12 voorsprong die bij rust was uitgebouwd tot 43-29. Het verschil werd na rust zelfs nog groter, tot 61-43 bij aanvang van het laatste kwart. Toen liet de ploeg van de Duitse bondscoach Herman Paar zich goed zien met een flink slotoffensief dat echter strandde bij 75-68.

Jamailah Adams scoorde 12 punten in 31 minuten voor de Royals met 4 op 5 driepunters en was daarmee de tweede scorer voor de Royals achter Sabine Niedola die met 28 punten thuis kwam. International Levke Brodersen had 4 punten in 28 minuten voor de Royals.
Bij Herne stond Isabella Slim met bijna 33 minuten het langste op het veld. Slim opende met 23 punten 5 rebounds en 4 steals nog vrij aardig mag je zeggen ook. Jill Bettonvil had 6 punten en 5 rebounds in 27 minuten. Loyce Bettonvil had 4 punten en 2 steals in 15 minuten. Karin Kuijt scoorde zes punten in 29 minuten. Bussey had 13 punten voor de thuisploeg in 25 minuten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s