Van harte, Coach!

foto van Bas Hendriks. Eigenlijk had ze aan haar sterkste jaren moeten beginnen en niet assistent-coach bij de U20 van haar eigen Jolly Jumpers moeten zijn. Vandaag wordt ze 28, dan beginnen je beste jaren in de sport horen we mensen vaak zeggen die er verstand van hebben.

Toch speelt Myrthe Beld al twee seizoenen niet meer. Na een succesvolle weg door alle jeugdteams van toen nog Perik Jumpers heen richting dames 1 verkastte ze naar Duitsland (Saarlouis Royals) en later ook nog naar Spanje. Tien jaar geleden vocht ze op het NK Kadetten in Katwijk fantastische duels uit met den Helder, dat kwam met een ploeg met onder andere Francis Donders, Maaike Klein en Demelza ten Caat. In overtime trok Perik Jumpers in de finale aan het langste eind.

Na de prijsuitreiking liepen alle teams (nou vooruit, bijna alle teams) gezamelijk een polonaise die alle toeschouwers het kippenvel duimendik op de armen zette. Het gaat veel te ver om dat toernooi als het beste basketball dat ze ooit speelde te bestempelen, maar van de wedstrijden die ik door de jaren heen hetzij als arbiter hetzij als toeschouwer in de hal zag, was dit toch wel een pronkjuweeltje.
Helaas kwam er in het buitenland regelmatig bezoek van het blessurespook, en werd de carriere van de pointguard gesmoord voordat ze echt op internationaal seniorenniveau doorbrak.

Daarom hef ik in de lunchpauze het glas (thee) en zeg ik: Hartelijk gefeliciteerd coach! Ik hoop dat je je passie in je nieuwe rol nog tientallen jaren met de wereld deelt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s