Herne blijft Oranje getint en thuis ongeslagen

De Oranje brigade in Herne had dinsdagavond in de ontmoeting met Heidelberg opnieuw een Nederlandse topscorer. Ditmaal voerde Karin Kuijt haar ploeg aan met 18 punten in de 76-73 overwinning. Dit nadat in het weekend de uitwedstrijd tegen Fireballs Bad Aibling verloren werd met 62-47.

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen was het opnieuw Isabella Slim die haar ploeg aanvoerde. Met 13 punten in iets minder dan dertig minuten was ze echter de enige van haar ploeg in de dubbele cijfers en dan heb je als formatie een uitdaging Jill Bettonvil speelde 34 minuten en tekende voor 7 punten en 7 rebounds met 2 steals. Loyce had 2 rebounds in 10 minuten. Katey Bussey kwam tot 3 punten en schoot slechts 1 op 10 in 23 minuten. Karin Kuijt tekende voor 6 punten met 3 rebounds en 3 assists.

Voor eigen publiek nam de formatie uit Herne fijn revanche. Na een sterk tweede kwart (25-12 naar een ruststand van 42-30) leek Herne te controleren, maar een 15-26 defect na rust deed de Heidelbergers weer hopen op winst. Dat was buiten de Oranje brigade gerekend want de Westerburen kwamen met overwegend fijne cijfers het veld af. Loyce Bettonvil had 6 punten en 3 rebounds in 17 minuten. Jill Bettonvil tekende voor 4 punten en 6 rebounds in 28 minuten. Bussey had opnieuw haar dag niet en noteerde slechts drie punten en een rebound in minder dan elf minuten. Isabella Slim had er 6 in iets meer dan veertien minuten en Karin Kuijt had er dus 18 met 35 minuten speeltijd achter haar naam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s