VBL: Eerste speelronde : Dozy grijpt eerste plaats

De eerste lijstaanvoerder in de VBL komt uit den Helder. De ploeg van coach Anna Vicenzetto won haar eerste ontmoeting met ruim verschil van CTO dat een zware avond had in den Helder. Alleen hier een compleet rondje langs de velden.

Dozy den Helder – CTO 95-54
In den Helder wordt in de wandelgangen al een beetje hardop gedroomd over een terugkeer in de play off finales zoals den Helder niet zo heel lang geleden een vaste gast was. Het eerste optreden in eigen huis gaf in ieder geval al aardig ruimte voor optimisme want de niet volledig op vele sterkte acterende CTO ploeg kon niet bolwerken tegen de Helderse dadendrang. De thuisploeg zal misschien even gebaald hebben van het feit dat men niet opende met een centira, maar de 95-54 was, zeker met de moeilijke privé omstandigheden van de uitblinkende center Kayla Bernsen (die na de wedstrijd terugkeerde naar Amerika ) in het achterhoofd, een fijn begin van het seizoen.

Topscorers:
Dozy: Janiek van Veen 28, Kayla Bernsen 24 punten 9 rebounds , Gabriela Bronson 19 punten 9 rebounds.
CTO: Linda van Schaik 11 punten, Vita Stam 10 punten.

Loon Lions – Amazone Utrecht 86-51
De nieuwe headcoach van Loon Lions Harvey van Stein kende een prettig debuut in eigen huis tegen het vernieuwde Amazone dat geen vuist kon maken tegen de meervoudig landskampioen.
Loon liet gelijk geen misverstand over de bedoelingen bestaan en aangevoerd door de omnipresente Tanya Bröring (17 punten 9 assists 7 steals) werd er snel korte metten gemaakt met eventuele Utrechtse dromen van een stunt.
De Utrechters wisten uiteindelijk het gat redelijk te fixeren op 35 punten, en niet minder dan drie speelsters mochten hun eerste minuten maken op het allerhoogste niveau. Anne von Burg deed het wat dat betreft nog aardig efficiënt met 6 punten en 6 rebounds in 19 minuten.

Topscorers:
Loon: Fieke Ligthart 18 punten 11 rebounds, Tanya Bröring 17 punten 9 assists, Roos Hof 15 punten.
Amazone: Renee Hoveling 15 punten, Danielle Pruijs 11 punten 8 rebounds.

Lekdetec – KEUS/Royal Eagles 65-61
Lekdetec begon het seizoen zoals het het vorig geëindigd is: Met een overwinning en dat werd vooraf door weinigen voorspeld. De ploeg van nieuwe coach Gert Jan van der Linden maakte echter indruk met pit en Kampfgeist waarmee het de Apeldoornse formatie opnieuw opzij wist te zetten.
De ontmoeting kende een spannend verloop waarin beide ploegen elkaar nooit veel ruimte lieten. Danielle Boiago en Marlou de Kleijn lieten voor de gasten zien van absolute meerwaarde te zijn, terwijl voor de thuisploeg Yordi Kathmann zich onderscheidde met onder andere een heel belangrijke driepunter kort voor tijd, waar de wedstrijd mee in de definitieve plooi geschoten werd.  International Rowie Jongeling stond de volle veertig minuten op het veld en tekende voor 15 punten en 11 rebounds.

Topscorers:
Lekdetec Yordi Kathmann 18 punten 6 rebounds. Rowie Jongeling 15 punten 11 rebounds. Cornelia Fondren 15 punten 12 rebounds. Sarah Currran 10 punten 7 rebounds.
Keus: Danielle Boiago 21 punten, Marlou de Kleijn 19 punten, Laura Westerik 11 punten 8 rebounds, Yfke Hoek 10 punten.

Renes/Binnenland – Solar Systemen/ Grasshoppers 68-58
Met de vorige week in de Supercup gedebuteerde Alissa van der Plas als zevende speelster kon Rick Driessen met zijn vice-kampioen heel lang opspelen tegen een sterk ogend maar nog zonder Zera Butter opererend Renes.
De jonkies uit Katwijk namen zelfs brutaal een voorsprong in de eerste helft, en Renes had een geweldig schietende (6 driepunters) Gabrielle van den Bosch nodig om terug in de wedstrijd te komen en zelfs het roer over te nemen.  Ook inside was Renes sterk met de opnieuw sterk openende Jantine Kraak (21 punten 15 rebounds) die voor dreiging zorgde waar de Katwijkers uiteindelijk geen antwoord op hadden.

Topscorers
Renes: Gabrielle van den Bosch 26 punten, Jantine Kraak 21 punten 15 rebounds. Maxime Essenstam 13 punten.
Solar Systemen: Deborah Vos 14 punten, Noor Driessen 12 punten. Mia Hordijk 11 punten,  Fleur Kuijt 10 punten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s