Dames promo: Allemaal jagen op Solar Systemen Grasshoppers 2

foto van Springfield dames 1.Na een weekje pauze (we voerden actie op de redactie voor meer tijd in een weekend, maar onze eisen zijn niet ingewilligd) hebben we weer een bol voor de dames promo deze week. 

BV Hoofddorp VSE 1 Lokomotief VSE 1
De dames van Hoofddorp zijn het seizoen prima begonnen met gedisciplineerd en sterk spel, en kennen in bijvoorbeeld Britta Klomp en Cindy van der Molen. De ploeg heeft zichzelf in Sportlink opmerkelijk genoeg volledig op niet zichtbaar gezet, maar insiders weten natuurlijk wel waar de gevaren vandaan komen. Tegenstander Lokomotief is ogenschijnlijk één van de topploegen dit jaar en hoort bij de absolute titelpretendenten. Op vrijdagavond spelen is niet direct een tijdstip wat de ploeg van Cobbe van der Vuurst niet kent. Daarom verwachten we dat de ploeg na een relatief korte verplaatsing de punten mee naar huis zal nemen, of kan Hoofddorp een manier vinden om de tandem Siera/Scholten af te stoppen??
Tototip: Lokomotief +18

Jolly Jumpers VSE 1 Green Eagles VSE 1
De kampioenen draaien vooralsnog een parcours sans fautes, maar soepel loopt het allemaal nog niet. De Jumpers van Rene Heeres zijn op zoek naar een nieuwe balans nadat onder andere dynamo Silke Heerts uit de kampioensploeg afscheid nam. Het pleit voor de nieuwe formatie dat dat nog niet ten koste gegaan is van het perfect record. De vraag is of Green Eagles daar wat aan kan doen. De ploeg heeft duidelijk serieuze kwaliteiten, maar had in het offseason te maken met vertrekkende perimeterspelers waardoor ook coach Brugman op zoek is naar balans.
Tototip: Jolly Jumpers +8

Landslake Lions VSE 2 Solar Systemen-Grasshoppers VSE 2
Na drie weken is Solar Systemen 2 de trotse koploper in de promotiedivisie, en dus worden ze het wild waar iedereen op jaagt. Landslake Lions is wat dat betreft een niet te onderschatten tegenstander, want de jonkies uit Landsmeer zullen hun tot nu toe wat stroeve start van het seizoen achter zich willen laten, en welke tegenstander is daarvoor beter dan de nummer 1 op de ranglijst.
Het zal een interessante ontmoeting worden in Landsmeer waar al vroeg op de dag aangetreden moet worden. Het opent voor coach Johan Kaal wellicht de mogelijkheid om wat pionnen te lenen die later ook met de dames 1 ploeg mee moeten doen. Grasshoppers zal moeten laten zien met de druk om te kunnen gaan. Hoewel de ploeg stabieler lijkt dan een jaar geleden verwachten we een overwinning voor de thuisploeg.
Tototip: Landslake Lions +3

Springfield VSE 1 De Groene Uilen VSE 1
De thuiswedstrijd die Springfield na de wake up call van Lokomotief vorige week gaat spelen, zou wel eens duidelijk kunnen maken of het uitgesproken doel ‘Final Four’ haalbaar is voor de symphatieke Brabantse formatie.  Groene Uilen had in het eerste weekend geen verweer tegen Grasshoppers, maar wist vorige week dan wel Landslake Lions te verslaan. Het toont de kwaliteiten van de Groninger samenwerkingsformatie. Voor beide teams staat er dus behoorlijk wat op het spel. We gaan uit van een overwinning voor de thuisploeg, maar het gaat geen hele ruime zijn.
Tototip: Springfield +9

DAS VSE 1 EBV Baros VSE 1
In de nieuwe hal mag DAS Delft zich proberen langs het felle en taaie Baros te worstelen. De Rotterdamse studentes lichtten vorige week bijna Jolly Jumpers pootje en moeten in staat geacht worden ook op korte verplaatsing naar Delft de tegenstander bang te maken. DAS staat opnieuw sterk georganiseerd basketball te spelen. Toch moet de ploeg even zoeken naar wie er de punten maakt. We verwachten een spannende pot met een eindstand waar de punten duur blijken te zijn
Tototip: DAS + 6

U.S. VSE 1 Utrecht Cangeroes VSE 1
Twee teams met Ambitie in Amsterdam. Die hoofdletter bij ambitie staat er bewust, want beide ploegen hangen al een paar seizoenen tegen de Final Four aan. Vooral de Utrechters lijken zich een stukje versterkt te hebben met Wenneke Meijers en Marit Siersema, maar we hebben een hoge pet op van de strategische vaardigheden van US coach Jurre de Haan die bij de slimste coaches van de competitie hoort. Als hij er in slaagt het tempo te controleren van de game dan heeft US goeie papieren. We verwachten echter dat dat teveel gevraagd is van de Amsterdammers die met een kleine nederlaag rekening moeten houden.
Tototip: Cangeroes +12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s