Elf namen voor eerste window

Marleen Peek op weg naar eerste Oranje Cap?

Het lijstje van bondscoach Hakim Salem voor het tweeluik met de Europese grootmachten Ukraine en Spanje lag al klaar naast de telefoon. Maar in het laatste weekend voordat de selectie bekend gemaakt werd moest er toch nog gestreept worden. Het gevolg is elf namen in de voorlopige selectie.  
Oranje begint 11 november tegen Ukraine in eigen Amsterdams Huis de cyclus, en zal vier dagen later in Valladolid tegen Spanje spelen. Voor de selectie van dit window doet bondscoach Salem een beroep op de volgende speelsters: Jamailah Adams, Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Janis Boonstra, Tanya Bröring, Zera Butter, Marlou de Kleijn, Karin Kuijt, Isabella Slim, Kourtney Treffers en Natalie van den Adel. De twaalfde naam had center Richelle van der Keijl zullen worden, maar die raakte na een sterke seizoensstart geblesseerd. Salem: “Het is onzettend zuur voor Richelle dat dit haar overkomt. Ze was erg sterk begonnen in de Griekse competitie met dikke double doubles in de eerste twee duels. Omdat we ook niet kunnen beschikken over Emese Hof, die nog herstellende is van een ingreep aan haar enkel, zijn we erg ‘dun’ op de centerpositie en als team niet in balans. We nemen nog even de tijd om te kijken wie we als twaalfde speelster aan de selectie toe gaan voegen.”

Kijkend naar de Europacupcampagne en de zomertour van Oranje lijken er vijf speelsters om de laatste plek te vechten: Britt Zappeij van Dozy/den Helder, Rowie Jongeling van Lekdetec.nl, Marleen Peek van Keus/Royal Eagles of Marieke van Schie van Solar-Systemen Grasshoppers. Als out of the box option zouden we ook nog een lans willen breken voor Deborah Vos die terug in Katwijk weer goeie dingen doet voor Grasshoppers.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s