Raadgevend Referendum voor de bondscoach ;-)

Afbeeldingsresultaat voor Rowie Jongeling
Wie wordt de nummer 12 in de selectie van coach Salem? Wordt het wellicht Rowie Jongeling?

Elf namen dus in de selectie voor de interlands van volgende week tegen Ukraine en Spanje. Maar wie wordt nou de nummer twaalf?? Eerder lieten we al wat namen vallen, maar in gesprekken met verschillende andere redacteuren (ook van andere sites) kwamen we tot de conclusie dat we er best wat dieper in mogen duiken.  Het persbericht spreekt van een plek voor een center!

Dat betekent dat het in ieder geval geen Maaike Klein (15.4 ppg 4.6 assist per game) van Dozy zal worden, die vele fans en insiders als opvallende afwezige in de selectie signaleerden. Hier en daar viel wel de naam van Chatilla van Grinsven (1 game 8 minuten met 3 rebounds en 1 assists in Turkije) die voor Galataseray in Turkije speelt en dus wel op topniveau acteert, maar al een tijdje niet meer opgeroepen is voor Oranje.

Marieke van Schie (6 punten 5.8 rebounds 1 steal) doet het dit jaar prima bij Grasshoppers en speelde eerder dit seizoen al dertien minuten voor de Amsterdam Angels in de Europacup. Marleen Peek (11 punten 7.5 rebounds 1.3 steals) was ook al in de EEWBL actief (8 punten 7.7 rebounds gemiddeld) en deed beide wedstrijden van de Angels in de Europacup mee.

Rowie Jongeling (11 punten 13 rebounds 1.3 blocks) van Lekdetec is voorlopig van de genoemde kandidaten de productiefste kandidaat waarover gesproken werd. Voor de Angels in de Europacup tekende ze in twee wedstrijden voor 18 minuten gemiddeld waarin ze 5 rebounds pakte gemiddeld maar niet tot scoren kwam.

We zijn nieuwsgierig naar UW advies aan de bondscoach.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s