En daar is Bemmely weer!

 En na twee dagen Katwijk pakte Lekdetec.nl in de finale tegen Dozy gewoon de volgende hoofdprijs. Aan de top komen is moeilijk, er blijven nog moeilijker is een open deur die veel gebruikt wordt in sportverslaggeving, en de hoed mag dan ook afgenomen worden voor de prestatie van de ploeg van Gert-Jan van der Linden. In Katwijk beleefde Lekdetec enkele jaren geleden een oorwassing van jewelste in de finale van de final4 toen Binnenland, toen gecoacht door Joost van Rangelrooij, met flinke cijfers de ploeg uit Bemmel de maat nam. Het zal de Gelderse formatie goed doen dat bij de derde poging om een Final Four in Katwijk te winnen de prijs eindelijk gepakt werd.

Het intermezzo in Katwijk leverde een mooie prelude op, voor een ronkende playoffs later dit jaar. En met de landskampioen en titelverdediger van de Final4 die ‘ on top’ naar voren kwam, mag je zeggen dat de trotse kampioen dit jaar ook in de playoffs weer als een van de absolute favorieten geldt. Dat is knap als je kijkt naar de renovatie die het rooster van de ploeg in de zomer moest doormaken. In Katwijk moest Lekdetec.nl het nog doen zonder de geblesseerde sterkhouders als Lisanne de Jonge en Yordi Kathmann, waardoor de scoring load met name bij de beide Amerikaanse kanonnen Cornelia Fondren en Sarah Curran terecht kwam. Het was goed om te zien dat bij vlagen ook de jonge Katoo Koenen daarbij aanhaakte. Met naar valt te hopen Marlou de Kleijn en Rowie Jongeling straks weer helemaal fit, en wellicht ook de op de bank gebleven Merve Istik-Agir in een grote rol dan ze voorlopig in Bemmel doormaakte, zal Lekdetec een lastig te kloppen formatie zijn.

Maar datzelfde geldt voor Dozy den Helder waar Lynn Tamis positief opviel in de halve finale, en Gabriela Bronson opnieuw indruk maakte met een zeer complete game. De Helderse supporters zullen hopen dat Bronson snel vastgelegd wordt voor het komende seizoen ook. Kourtni Perry is een powerhouse van jewelste, en knapt veel vuil werk op onder de borden, maar oogt soms nog wat onhandig. Toch liet ze al een aantal fijne double doubles noteren waardoor als de ploeg helemaal op rolletjes loopt (en waarom zou dat niet voor elkaar te boksen zijn op weg naar de playoffs) het een moeilijk af te stoppen geheel wordt. In de finale had Dozy moeite met de Bemmelse zone-verdediging, en deed het zichzelf pijn met het onzorgvuldig afronden vanaf de vrije werplijn. Reken er maar op dat die gaten in de performance de komende weken gedicht gaan worden in het Noord-hollandse.

De beide verliezers van de halve finale’s zullen ondanks de nederlagen met vertrouwen kijken naar de komende weken. Zonder de zusjes Kuijt die geblesseerd langs de kant bleven, slaagde Solar Systemen Grasshoppers er in om toch gewoon 72 punten te maken. En niet alleen het Katwijkse trio moest langs de kant blijven, maar ook Sharon Beld kampt nog altijd met blessureleed. Behoorlijk wat kwaliteit dus die langs de kant bleef. Het opende de deur voor een terugkeer van Eline Kraaijenoord die zich positief liet zien in de minuten die ze mocht maken, en op de weg terug lijkt na -ook weer- een flinke periode afwezigheid door blessureleed. Goed om te zien was het dat Ingrid van der Plas de vorm weer aardig lijkt te pakken te hebben die haar de afgelopen jaren al tot een van de beste speelsters in de competitie maakte. Van der Plas tekende voor 25 punten in de halve finale en plukte weer vrolijk rebounds van de borden af. Let maar eens op wat er gebeurt als zij echt op top-speed komt!

Renes.nl/Binnenland toonde ook zonder Jantine Kraak inside behoorlijke power te kunnen leveren. Maxime Essenstam was bij vlagen onhoudbaar inside en solliciteerde met prima inside moves naar een starterspositie in de All-star game (huh? iemand een idee waar of wanneer?) . De Barendrechters schoten zichzelf in de voet door in de halve finale slecht vanaf de vrije werplijn te presteren. Het moet voor het gevoel een prettig vooruitzicht zijn dat ze ondanks dat percentage toch in de wedstrijd bleven en het lang volhielden. Ergo: ook Binnenland mag met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Faites vos jeux mensen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s