Cats loten met perspectief

De loting van de Belgian Cats vandaag voor het WK van later in het jaar lijkt er een met perspectief.  Uit de koker kwamen Spanje, Japan en Puerto Rico. Het WK dat in Tenerife in Spanje gehouden wordt , is de de eerste editie waar de Cats bij aanwezig zijn. De formatie van coach Philip Mestdagh rammelde vorig jaar via de grote poort (groepswinst in de kwalificatie) aan de deur van het EK waar ze met een hele knappe bronzen medaille van terugkwamen.

Dat de Cats niet in de finale terecht wisten te komen hadden ze aan Spanje te danken. In de halve finale was de latere Europese kampioen te sterk voor de Belgische dames. Een mogelijkheid op revanche wellicht? De nummers 1 uit de poule zijn automatisch geplaatst voor de kwartfinale. De nummers 2 en 3 van alle poules spelen een tussenronde met nog eens vier te vergeven plaatsen in de kwartfinale.

Frankrijk treft in de eerste ronde Korea, Griekenland en Canada en lijkt de belangrijkste favoriet voor de groepszege. In Groep D heeft het verrassende Letland een zware dobber met team USA en China als tegenstanders naast Senegal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s