Thuisvoordeel terug naar Lekdetec

Landskampioen Lekdetec heeft zaterdagavond met een sterk eerste kwart de basis gelegd voor een 72-57 overwinning op Dozy den Helder. De ploeg van Gertjan van der Linden had bij rust al een 36-22 voordeel op het bord staan.

De opening van de wedstrijd was zeer in het voordeel van de gasten uit Bemmel. Het gat was gemaakt, en aan de hand van Cornelia Fondren (24 punten) en Marlou de Kleijn (18 punten) wisten de titelverdedigers het gat eigenlijk steeds in dubbele cijfers te houden.

Dinsdag is wedstrijd twee, opnieuw in den Helder, en daarna krijgt Batouwe in eigen huis twee kansen om de serie af te sluiten in eigen huis. Waar na de renovatie van het team in de zomer niemand echt een kwartje gaf voor de Bemmelse formatie, lijken de winnaars van de Final4 nu op tijd in goede vorm. De ploeg is weer fit en compleet, en kan dinsdag een knappe stap zetten naar de derde finale in de geschiedenis.  De vorige twee finales die Lekdetec speelden gingen allebei naar de totale zeven wedstrijden. Grasshoppers en Loon Lions, de kandidaat tegenstanders in de andere halve finale, zijn gewaarschuwd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s