Goed nieuws uit Tubbergen

Jumpers zal met veelal mensen uit eigen kweek gaan spelen. Heeft iemand het nummer van Julie Smulders voor ze?

Uitstekend nieuws uit Tubbergen vorige week . Na een afwezigheid van drie seizoenen (het vreemde 2013-2014 was het laatste eredivisiejaar voor Jumpers) keert Jolly Jumpers volgend jaar terug in de VBL. Na de titel in de promotiedivisie van vorig jaar waren er al stemmen die opgingen dat de Tubbergse formatie gewoon de stap moest maken, en misschien dat als je naar de winst in de beker op eredivisionist Amazone kijkt, het ook wel gekund had, maar Jumpers verloor een aantal sterkhouders uit het kampioensjaar, en koos voor de weg van geleidelijkheid.

In de promotiedivisie dit jaar werd opnieuw een sterke ploeg geformeerd. René Heeres paste zelfs nieuwe youngsters als Beyza Okayben, Estelle Droste en Anke Waayer in , en eindigde het seizoen als eerste in de reguliere competitie. Komend weekend begint de Final Four voor de #repeat die Jumpers wil bereiken, maar het vreemde feit doet zich voor dat op onderling resultaat tegen Grasshoppers 2 (want dat is de tegenstander zaterdag om 16.45 in Katwijk) Jumpers op -1 staat. Duidelijk is dat beide ploegen elkaar weinig ontlopen, maar waar Jumpers in de winning mood is , zakte Grasshoppers de laatste weken van één naar vier, en was het aan de stunt van Green Eagles te danken die wonnen van concurrent Cangeroes dat Grasshoppers 2 op vier bleef staan.

Binnenkort zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over het roster in Tubbergen waar men in ieder geval niet meer zal spelen in de Burgemeester Verdegaalhal, die tegen de vlakte gaat. We kunnen alleen maar hopen dat de nieuwe hal net zo’n fijne kantine krijgt, en dat de historie ook daar zal groeien.  Een mooie Wall of Fame lijkt een uitgelezen manier om de nieuwe hal gelijk een Jumpers-look te geven.  We weten nog wel wat namen van kanonnen die daar op mogen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s