Voorbeschouwing Game2 : Grasshoppers – Lekdetec

Ingrid van der Plas in duel met Cornelia Fondren.
Foto: Jan van de Bilt

De tweede ontmoeting tussen de beste twee ploegen van de afgelopen jaren woensdagavond in Katwijk zal een cruciaal treffen blijken te zijn in de serie die over drie gewonnen wedstrijden lijkt te gaan. Ik zeg lijkt te gaan omdat zaterdag voor de wedstrijd ik met één van de stafleden van beide ploegen sprak, en die nog uitging van vier gewonnen games. Na woensdagavond gaan we in ieder geval voor minimaal één game naar Bemmel, maar ondanks het ruime verschil van zaterdag ga ik toch uit van een gelijke stand na vier wedstrijden.

 

Daarvoor zal Lekdetec woensdagavond wel uit een ander vaatje moeten tappen. Zoals coach Gertjan van der Linden na de wedstrijd terecht aangaf was zijn ploeg er niet in geslaagd om het tempo in de wedstrijd te bepalen. ‘We gingen meerennen met hun’ stelde hij met gevoel voor understatement. Woensdagavond zal Lekdetec dus waar mogelijk de snelheid uit het spel willen halen, en voorkomen dat Grasshoppers met snelle korte aanvallen het tempo kan opvoeren. De zoneverdediging die zaterdag in grote delen van de wedstrijd gehanteerd werd lijkt daarvoor het geëigende wapen.

Grasshoppers van haar kant zal proberen om opnieuw Cornelia Fondren te beteugelen. De MVP van het lopende seizoen werd aardig in toom gehouden door Sharon Beld en Noor Driessen in game 1, en moest flink diep gaan voor haar 19 punten. In de winstwedstrijden van Lekdetec dit jaar speelde de topscorer van de competitie gemiddeld zo’n vijf minuten minder dan in de wedstrijden die verloren werden. Wanneer Fondren wat meer rust kan nemen zal Lekdetec voor de punten meer verlangen van Lisanne de Jonge en Marlou de Kleijn die zeer wel in staat zijn tot een grotere offensieve rol. Sterker nog: reken er maar op dat beide veelzijdige forwards woensdagavond rap richting twintig punten komen.

Bij de ploeg uit Katwijk stonden de gezichten na de wedstrijd relatief vrolijk. Het besef was er dat het een jaar eerder na Game1 ook 1-0 was voor de formatie van Rick Driessen (die er toen overigens zelf niet bij was), maar ondanks het wat geflatteerde verschil aan het eind is het ook echt pas 1-0. Een grote rol was zaterdag weggelegd voor Deborah Vos die na haar eerdere explosie in de bekerfinale opnieuw haar equipe voorging in het maken van punten. Een prima prestatie van de slimme grote forward die nog altijd niet de credits krijgt die ze verdient. Een fijne exploot kwam er ook van Fleur Kuijt die drie kwarten lang moeite had om door te komen maar in de beslissende fase van de wedstrijd haar vizier ineens scherp had staan en het vonnis in het vierde kwart velde. De grote vraag is wie er deze keer ‘aan’gaan zijn bij de geelzwarte formatie. Er zal wel íemand op moeten staan, anders krijgen we zomaar een herhaling van de game 6 van vorig jaar: 38-48.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s