MATCHPOINT VOOR SOLAR SYSTEMEN

Het was druk, ontzettend druk onder de borden en de strijd was intens. Superfoto: Jan van de Bilt

Na wedstrijd twee van de finale bij de dames gister kwam opnieuw Solar Systemen Grasshoppers als winnaar uit de bus. Geinspireerd door het verlengen van het sponsorcontract met Solar Systemen schoten de gastvrouwen met scherp van afstand en wonnen met uiteindelijk 80-75.

Opnieuw dus, net als vorig jaar, staat Grasshoppers na twee wedstrijden met 2-0 voor in de finale. Was de eerste ontmoeting nog een wat geflatteerde uitslag, tegen een véél beter Lekdetec, kwamen de gastvrouwen woensdagavond in een redelijk vol Cleyn Duyn nooit echt in de problemen, hoewel de veerkracht van Lekdetec misschien nog wel voor wat zorg zorgt in het Katwijkse.

Een vroege timeout na een eerste plaagstoot van Grasshoppers brengt beide ploegen weer redelijk in de buurt van elkaar. Met attractief basketball en bikkelharde battles under the boards weet Lekdetec met name door de herboren Sarah Curran het tempo van de gastvrouwenen te matchen: 23-20 na tien minuten.  Na 28-28 slaat Grasshoppers een eerste gat, en houdt het de titelverdediger drie minuten scoreloos: 39-28 bij rust en dus ‘paniek in de tent’ bij Lekdetec.

De ploeg van Gertjan van der Linden weet na rust de rug te rechten, mede dankzij goed aanvallend werk van Marlou de Kleijn en Rowie Jongeling die middels knappe driepunters het momentum naar de titelverdediger te schieten. Voor even slechts, want driepunters aan de andere kant van onder andere Iris Govers en Ilse Kuijt zetten opnieuw een double digit lead neer. Een 9-0 run in het laatste kwart van Lekdetec brengt nog hoop in de Bemmelse harten, maar als MVP Fondren met vijf fouten en slechts twaalf punten achter haar naam moet gaan zitten blijkt het gaatje net te groot.  Zaterdag aanstaande kan op het eindfeest van Lekdetec in Bemmel de titel afgegeven moeten worden aan Solar Systemen Grasshoppers. De vraag is of de ploeg van Rick Driessen de druk van het kampioen kunnen worden deze keer wel aan kan. Zo niet heeft Lekdetec de kans tot nog maar eens een improbable comeback.

Samenvatting:

De coaches na afloop:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s