Wie traint er waar volgend jaar?

Met het vertrek van Harvey van Stein in Landsmeer is de aanzet gegeven voor een zomer waarin naar het zich laat aanzien behoorlijk wat teams zich van een nieuwe staf moeten gaan voorzien. In samenwerking met de fluistervinkjes op het balkon hier een overzicht, en u zult begrijpen dat we de finalisten van de playoff even buiten beschouwing laten.

HSVB Haren: De formatie uit Groningen die zich voor het eerst zal laten zien in de VBL zal grotendeels uit speelsters bestaan die het afgelopen jaar buiten mededinging meededen in de U20 eredivisie. Die ploeg stond onder leiding van Joyce Siderius Bolman die de meest logische naam lijkt om de ploeg ook komend jaar in het debuutseizoen op het hoogste niveau te begeleiden.

Jolly Jumpers Tubbergen:: De grote favoriet voor de titelprolongatie in de dames promotiedivisie stelde in het vorige offseason Rene Heeres aan als nieuw tactisch opperhoofd en de Apeldoorner die in 2012 nog wenkbrauwen deed fronsen met zijn stelling dat Apeldoorn dames eredivisie zou gaan spelen, is ook de roerganger in het eerste (van naar wij hopen vele) seizoen terug op het allerhoogste niveau van de Tubbergse trots. En er is ook nog dames eredivisie in Apeldoorn. Die man zag het goed indertijd!

CTO: Lastig in te schatten wat er in Amsterdam gaat gebeuren. De vinkjes op het balkon spreken al even van een vertrek van de Amsterdamse talentenformatie uit de VBL en dat zou betekenen dat er behoorlijk wat kanonnen op zoek kunnen naar een nieuwe ploeg. Het zou ook betekenen dat Molly McDowell weer zonder ploeg zit. Ze verliet haar oude liefde LoonLions omdat er een baan in Amsterdam voor haar klaar lag, en nou is er wel weer plek in Landsmeer, maar dan moet er wel een job voor McDowell gevonden worden. Interessant hoe zich dit gaat ontwikkelen!

Amazone: Met Faizal Pasaribu aan het roer begon Amazone het seizoen prima, maar toen verschillende sterkhouders opstapten en uiteindelijk ook de coach de pijp aan Maarten gaf werd het een lastig seizoen in Utrecht. Harry Schokker nam even waar, en uiteindelijk trad Ray Laatst aan als interimcoach. We kunnen ons prima voorstellen dat hij terugkeert als headcoach, maar ook een nieuwe wind onder de Dom is een optie.

FSG Royal Eagles: Het was niet het seizoen van FSG, en dat is een understatement van jewelste. De buitenlandse versterkingen kwamen niet door de voorbereiding heen of haakten voor kerst af, en op die manier kwam er niets terecht van de grote ambities die uitgesproken werden in het Apeldoornse. Verschillende bronnen hebben het over een reshuffle in de Apeldoornse organisatie, en één van de meest gehoorden is dat coach Joost van Rangelrooij zich met de U20 ploeg gaat bezig houden. Dat zou mogelijk de deur naar dames 1 weer openzetten voor Remy de Wit, maar wellicht dat deze ook wel als athletic director van de organisatie een nieuwe coach aanstelt. Wellicht dat Molly McDowell alsnog de overstap maakt naar Apeldoorn waar ze vorig jaar al in gesprek was?

Loon Lions:Coach Harvey van Stein moet dus het veld ruimen in Landsmeer, en dat lijkt de weg vrij te maken voor ofwel Brian Hirman die met zijn U20 ploeg prima presteert ofwel Johan Kaal die met de dames 2 formatie goede dingen heeft laten zien. Natuurlijk zingt ook de naam van Molly McDowell rond in het Landsmeerse, en sommige ‘vinkjes’ zien zelfs Thijs Volmer de overstap maken van CTO naar Landsmeer omdat de samenwerking geïntensiveerd zou worden.

4Consult Binnenland: Geen Rychard de Jong, geen Ton Kallenberg, en ook het illustere duo Michel Appers en Linda Appers keert niet terug. Wie dan in ‘s hemelsnaam? Binnenland is te sterk om twee jaar op rij de playoffs niet te halen. Er moet wat gebeuren in Barendrecht, en dan moet er eigenlijk wel een zware naam komen. Een Laki Lakner of een Toon van Helfteren zouden een hoofdprijs zijn voor Binnenland, maar wellicht dat er uit de grote groep kandidaten daar kort achter geput wordt. Thijs Volmer zou ook in de Driesprong een optie zijn, en misschien

Dozy den Helder: Hoewel de uitsluiting voor coach Anna Vicenzetto keihard aankwam, lijkt er geen twijfel over mogelijk dat men in den Helder doorgaat met de tactisch sterke Italiaanse. Van de ploegen die we tot nu toe besproken hebben is de technische staf in den Helder het zekerst van een job volgend jaar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s