Game 4: Do or die voor allebei!

Vanavond gaat het weer los in Bemmel. Game 4 in de finale van de playoffs om de landstitel. Lekdetec.nl tegen Grasshoppers.

Het is een treffen dat de afgelopen jaren al vele voorkwam. In de halve finale van 2016 werd het 3-2 voor Grasshoppers, in de finale van 2017 werd het 4-3 voor Lekdetec, en nu staat het 2-1 voor de gasten van vanavond. Gastvrouw Lekdetec is echter bij uitstek een ploeg die tegen schier hopeloze achterstanden op weet te spelen. Herinnert u zich nog de 3-0 tussenstand uit de finale van 2015?? Loon Lions won game 3 in Bemmel op de avond dat Lekdetec het eindeseizoensfeest gepland had. Het verschil was dusdanig dat er weinig feestgevierd werd die avond. Dat gebeurde een aantal dagen later toen Lekdetec nadat het al knap teruggekomen was naar 3-3 in Landsmeer de beslissende wedstrijd in de serie naar zich toe wist te trekken, mede dankzij briljant schutterswerk van Yordi Kathmann. Kathmann is samen met Kris Biesters, Lisanne de Jonge en Katoo Koenen de enige overblijver van die waanzinnige serie.

Aan de kant van Grasshoppers veelal speelsters die inmiddels gewend zijn om Finaleseries te spelen in de VBL. Sharon Beld bijvoorbeeld is aan haar vierde finalereeks op rij bezig. De sierlijke allrounder van Solar Systemen Grasshoppers heeft de kans om haar eerste landstitel sinds 2003 te pakken toen ze met de aspiranten van toen nog Perik Jumpers in den Dungen kampioen werd door Den Helder te verslaan.

In wedstrijd drie wist Lekdetec zich net als in game 2 een stuk te verbeteren ten opzichte van de wedstrijd daarvoor. De titelverdedigers lieten de bal nog wat beter rond gaan in de ploeg, en scoorden met name via Sarah Curran en Marlou de Kleijn uit fraaie aanvallen. De vraag van vanavond is heeft Grasshoppers daar een antwoord tegen. Wanneer de Katwijkers dat niet hebben, komt alles op de zaterdagavond in Katwijk aan. Hebben ze dat wel, dan wordt het vanavond feest in Katwijk, en zal het goed toeven zijn in Cleijn Duin (zo goed Jaap?).

Helaas ben ik zelf afwezig vanavond, maar langs deze weg aan iedereen in de Schaapskooi danwel thuis voor de stream een hele fijne wedstrijd, en vooral aan de beide teams en hun begeleiding.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s